ÇEVRE İÇİN EĞİTİME DEVAM…
Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre Eğitim Ekibi “Atıklar ve Geri Dönüşüm” ile “Vektörler ve Sokak Hayvanları” konularında Eğitim Seminerlerini sürdürüyor.
Ulubey ve Gülyalı ilçelerinde gerçekleştirilen eğitim seminerlerinde İlçe Belediye Meclis Üyelerine, Mahalle Muhtarlarına, Din Görevlilerine, Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletme sahiplerine ve ev hanımlarına bilgilendirme yapıldı.
GENÇ NESİL BİRER ÇEVRE DOSTU OLACAK…
Doğayı ve doğal kaynakları korumaya yönelik sürdürülen eğitimlerde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selahittin AYDIN açıklamalarda bulundu. Çevre ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine katkıları başta olmak üzere birçok konuda bilgilendirmede bulunan Aydın, genç neslin birer çevre dostu birey olarak yetişmesi için çaba göstereceklerini belirtti.
ÇEVRE HERKESE EMANETTİR…
Daire Başkan Selahattin Aydın konuşmasında, geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine katkıları, atık pillerin; çöpe, toprağa, denizlere ve akarsular gibi alıcı ortamlara atılması veya yakılması durumunda içerdikleri ağır metallerin çevre üzerindeki zararlı etkileri ve atık karton /kağıtların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi ile ekonomiye ve doğal kaynaklara olumlu katkılar sağlanacağı konusunda bilgiler verirken; atık kızartmalık yağların lavaboya, çöpe, suya ve toprağa dökülmemesi, sızdırmaz kaplarda ayrı olarak biriktirilmesini ve bu konularda bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızın bilincinde olunması gerektiğini, çevrenin herkese emanet olduğunu ve emanete sahip çıkarak gelecek nesillere en iyi şekilde devredilmesi gerektiğini belirtti.
ÇEVRE-TEKNOLOJİ UYUMU ÖNEMLİ…
Konuşmasında çevre-teknoloji uyumu konusunda da görüşlerini belirten Aydın, “ Çevre – teknoloji uyumunu sağlamak, yaşanılabilir bir dünya için son derece önem arz ediyor. Bu nedenle katı atıklar içinde değerlendirilebilir olanların ayrı toplanması, cinslerine göre ayrılması, fiziksel, kimyasal ya da biyolojik işlemlerle ikincil hammaddeye veya tarım girdisine dönüştürülmesi gerekiyor. Bu şekildeki faaliyetlerin tümü geri dönüşüm olarak adlandırılmaktadır” dedi.